Reluctor

De Reluctor CNC-snijmachine is een innovatieve en professionele snijoplossing en geschikt voor autogeen en plasmasnijden. De compacte bouw en de doordachte uitvoering maken deze machine een betrouwbaar alternatief om de wereld van CNC-snijden te betreden. Deze betaalbare CNC-snijmachine is zeer eenvoudig te bedienen en wordt geleverd als “plug and play” uitvoering voor snelle montage.

In plasma-uitvoering wordt de machine geleverd met een automatische hoogteregeling (via boogspanning) en automatische starthoogte bepaling (IHC). Een botsbeveiliging is in de toortshouder geïntegreerd evenals de controle of de plasmaboog actief is.

In plasma-uitvoering wordt de machine geleverd met een automatische hoogteregeling (via boogspanning) en automatische starthoogte bepaling (IHC). Een botsbeveiliging is in de toortshouder geïntegreerd evenals de controle of de plasmaboog actief is. Ook hierop is onze -optionele- automatische toortshoogteregeling mogelijk.

Snijbereik

Het standaard snijbereik is (bxl): 1,5m x 3,0m andere afmeting (0,50m x 1,0m of 1,0m x 2,0m) op aanvraag. Het autogeenproces, omvat o.a. een volledig automatische inspuitcyclus door middel van magneetventielen om betrouwbaar en met een goede kwaliteit de producten te snijden.

Snijden

De eenvoudig te bedienen CNC heeft vooraf geïnstalleerd vormsjablonen en een grafische weergave van het snijprogramma met instelbare kerfcompensatie. Met het meegeleverde FastCam CAD/CAM programma kunnen zelf tekeningen vervaardigd worden of zijn via DXF-DWG te importeren waarvan direct machinecode gemaakt kan worden. De Reluctor CNC snijmachine kan uitgevoerd worden met een lucht-plasma systeem van Hypertherm of Thermal Dynamics tot max 125A.