Kawatec

De Kawatec plasma snijmachine is een dubbelzijdig aangedreven portaalmachine ontworpen voor nauwkeurig snijden tegen lage kosten. In de robuuste geïntegreerde watertafel kunnen platen van 1,5 x3,0m gesneden worden. Doordat de snijrook sterk gereduceerd wordt is een investering in een filterinstallatie veelal niet nodig. De cover-protectie beschermt de lineaire lagers, het geleidingssysteem en de planetaire vertragingskasten tegen zware omstandigheden.

De Kawatec plasma snijmachine kan uitgevoerd worden met een lucht-plasma systeem van Hypertherm of Thermal Dynamics tot max 125A.

Deze betaalbare CNC-snijmachine is zeer eenvoudig te bedienen en wordt geleverd als “plug and play” uitvoering voor snelle montage/ingebruikname. De machine geleverd met een automatische hoogteregeling (via boogspanning) en automatische starthoogte bepaling (IHC), een botsbeveiliging is in de toortshouder geïntegreerd evenals de controle of de plasmaboog actief is.

Standaard wordt de vrijstaande CNC-besturing uitgevoerd met een 17″ beeldscherm en vooraf geïnstalleerde vormsjablonen. Met het meegeleverde FastCam CAD/CAM programma kunnen zelf tekeningen vervaardigd worden of zijn via DXF-DWG te importeren waarvan direct machinecode gemaakt kan worden.